Gizlilik Sözleşmesi

Son Güncelleme Tarihi: 01.01.2020

Kişisel Verileriniz ve Gizliliğinizi önemsiyor, saygı göstereceğimizi ve en etkili yöntemlerle koruyacağımızı taahhüt ediyoruz. Trnet Telekomünikasyon A.Ş ile ilişkili tüm şahıslara ait her türlü kişisel veri 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun olarak işlenir ve muhafaza edilir.

Kullanılan Kişisel Veriler

Trnet Telekomünikasyon A.Ş, hizmetlerimiz hakkında size doğrudan geri bildirim sağlamak için veri toplar. Sitemizde yer alan formları doldurduğunuzda, destek almak veya makalelerimize yorum yapmak için bizimle iletişime geçtiğinizde bu verilerin bir kısmını doğrudan sağlarsınız. Çerezler gibi teknolojileri kullanarak cihazınızda çalışan yazılımlardan hata raporları veya kullanım verileri alırız.

Üçüncü taraflardan da veri alıyoruz. Üçüncü taraflardan elde edilen verileri, bu bildirimde açıklanan uygulamalara ve verilerin kaynağı tarafından getirilen ek kısıtlamalara göre koruruz. Bu üçüncü taraf kaynakları zaman içinde değişebilir, ancak şu anda şunları içerir:

  • Belirli ürünleri konumunuza göre özelleştirmek için IP adresinize göre bir konum belirlememize yardımcı olan servis sağlayıcılar.
  • Ortak markalı hizmetler sunduğumuz veya ortak pazarlama faaliyetlerinde bulunduğumuz iş ortakları.
  • Açık hükümet veritabanları veya kamu malı içindeki diğer veriler gibi halka açık kaynaklar.

Topladığımız veriler hakkında seçenekleriniz var. Kişisel veriler sağlamanız istendiğinde reddedebilirsiniz. Ancak, bir hizmet veya özellik sunmak veya geri bildirim vermek için gerekli verileri vermemeyi seçerseniz, bu hizmeti veya özelliği kullanamayabilir veya geri bildirim alamayabilirsiniz.

Topladığımız veriler aşağıdakileri içerebilir:

Ad ve iletişim bilgileri: Adınızı ve soyadınızı, iş e-posta adresinizi, telefon numaranızı, şirket adınızı ve diğer benzer iletişim verilerinizi toplarız.
Demografik veriler: Ülkeniz ve tercih ettiğiniz dil gibi sizinle ilgili veriler topluyoruz.
Web sitesi verileri: Trnet Teknoloji web sitesinde nasıl etkileşim kurduğunuzla ilgili veri topluyoruz. Örneğin:

  • Ziyaretçi davranış kalıplarının ayrıntıları, yani ziyaret ettiğiniz web sitesi bölümleri ve orada ne kadar zaman geçirdiğinizle ilgili veriler.
  • Yapılandırma verileri. Web sitemize bağlanmak için kullandığınız ağ hakkında veri topluyoruz. IP adresinizi içerir.
  • Hata raporları ve performans verileri. Hizmetlerimizle ilgili yaşadığınız sorunlar hakkında veri topluyoruz. Bu veriler sorunları teşhis etmemize ve çözümler sunmamıza yardımcı olur. Tarama ortamınıza ve ayarlarınıza bağlı olarak, hata raporları sorunun türü veya şiddeti, yazılımın ayrıntıları veya hatayla ilgili donanım, hata oluştuğu sırada kullandığınız dosyaların içeriği gibi verileri içerebilir. Cihazınızdaki diğer yazılımlarla ilgili verileri de içerir
  • Sorun Giderme ve Yardım Verileri. Trnet Teknoloji'nin sorun giderme ve yardımla uğraşması durumunda, sizinle, donanımınız, yazılımınız ve olayla ilgili diğer ayrıntılar hakkında veri toplarız. Bu tür veriler arasında iletişim verileri, sohbetlerinizin içeriği ve Trnet Teknoloji ile diğer iletişim, makinenin durumu ve hatanın meydana geldiği sırada ve tanılama sırasında uygulama ile ilgili veriler ile yazılım kurulumları ve donanım yapılandırmaları hakkındaki sistem ve kayıt defteri verileri bulunur.

Lütfen, ödeme verileriniz de dahil olmak üzere sizden istenmeyen kişisel verilerinizi sitemizdeki formların açıklama bölümünde iletebileceğinizi unutmayın. Bu bilgileri yedekleme sunucumuzda saklamanın yanı sıra hiçbir şekilde kullanmayacağız. Lütfen, sizden doğrudan istenmeyen hiçbir kişisel veriyi bizimle paylaşmayın.

Web sitemiz çocuklar ve özel kişiler için tasarlanmamıştır ve bilerek bunlarla ilgili veri toplamıyoruz. Ebeveynler daha önce yapılmış olan onay seçimlerini iptal edebilir ve çocuklarının kişisel verilerini gözden geçirebilir, düzenleyebilir veya silinmesini isteyebilir. Ayrıca, bilgilerinizi bize iletme izniniz olan üçüncü taraflardan veya halka açık kaynaklardan da kişisel veriler toplayabiliriz.

Kişisel Verilerin Toplanma Sebepleri

Trnet Teknoloji bazı amaçlar için veri toplar. Bu amaçlar şunlardır: Tanıtım iletişimleri dahil iletişim gönderme, reklam, web sitesi ziyaretçi istatistiklerinin analizi, teknik web sitesi sorunlarını giderme, web sitesi kullanıcı deneyimini geliştirmek.

Bunları yerine getirirken, bizden size söylememizi istediğiniz sorulardan bahsetmeyi amaçlıyoruz; ek bilgi almamız veya sağlamamız gerekirse sizinle iletişime geçmek; kayıtlarımızın doğru olduğundan emin olmak ve her seferinde mutlu ve memnun olduğunuzu kontrol etmek. Diğer kuruluşlar ve işletmelerle e-posta listeleri kiralamıyoruz veya ticaret yapmıyoruz.

Bununla birlikte, gizliliği artırmak için veri sızıntılarını önlemek üzere tasarlanmış teknolojik ve prosedürel önlemler oluşturduk. Örneğin, sizden topladığımız verileri dolaylı veya doğrudan, adınız, e-posta adresiniz veya telefon numaranız, şirket adınız gibi güvenli bir veritabanında saklıyoruz.

Ayrıca, e-posta aboneliklerine kaydolabilir ve Trnet Teknoloji'den e-posta, SMS, fiziksel posta ve telefon yoluyla tanıtım iletişimi almak isteyip istemediğinizi seçebilirsiniz.

Kişisel Verilerin Paylaşımı

Trnet Teknoloji tarafından toplanan kişisel verileriniz hiçbir şekilde 3. taraflarla paylaşılmamaktadır.

Sahip Olduğunuz Haklar

Sahip olduğumuz kişisel bilgileri görüntüleme, değiştirme veya silme hakkına sahipsiniz:

  • Hakkınızda hangi kişisel verileri tuttuğumuzu ve kişisel verilerinizin alıcılarını istediğiniz zaman sorabilirsiniz.
  • Hakkınızda tuttuğumuz eski veya yanlış / eksik kişisel verileri ücretsiz olarak güncellememizi ve düzeltmemizi isteyebilirsiniz.
  • Size gönderebileceğimiz pazarlama iletişimlerini devre dışı bırakabilirsiniz. Bu seçim zorunlu servis iletişimleri için geçerli değildir.
  • Bilgilerinizin işlenmesine ilişkin onayınızı istediğiniz zaman hatırlayabilirsiniz.

Talebinizi trnet@trnetteknoloji.com eposta adresinden bize iletin. Kişisel verilerinize erişme veya verileri silme taleplerini 30 gün içinde yanıtlayacağız.

Çerezler ve Benzer Teknolojiler

Trnet Teknoloji, çevrimiçi hizmetlerimizi sağlamak ve veri toplamaya yardımcı olmak için çerezleri (cihazınıza yerleştirilmiş küçük metin dosyaları) ve benzer teknolojileri kullanır. Bir çerezdeki metin genellikle bilgisayarınızı benzersiz şekilde tanımlayan bir sayı ve harf dizisinden oluşur, ancak başka bilgiler de içerebilir.

Çerezleri ve benzer teknolojileri aşağıdakiler dahil olmak üzere çeşitli amaçlar için kullanıyoruz:

  • Güvenlik: Hakkınızda hangi kişisel verileri tuttuğumuzu ve kişisel verilerinizin alıcılarını istediğiniz zaman sorabilirsiniz.
  • Bir web sitesinde sağladığınız bilgileri saklama: Bilgi sağladığınızda, eklediğiniz bilgileri hatırlamak için verileri bir çerezde saklarız.

Genellikle çerezleri belirlememizin temel nedeni web sitesi istatistiklerini toplamaktır.

Çerezlerin Devre Dışı Bırakılması

Çerezleri tarayıcınızdan devre dışı bırakabilirsiniz.

Diğer Benzer Teknolojiler

Standart çerezlere ek olarak, veri dosyalarını bilgisayarınızda saklamak ve okumak için diğer benzer teknolojileri kullanabiliriz. Bu genellikle belirli dosyaları yerel olarak depolayarak hızı ve performansı artırmak için yapılır. Standart çerezlere benzer şekilde, bu teknolojiler bilgisayarınız için benzersiz bir tanımlayıcı depolamak için de kullanılabilir; bunlar daha sonra davranışı izlemek için kullanılabilir. Bu teknolojiler Yerel Paylaşılan Nesneleri (veya "Flash çerezlerini") içerir.

Site Kullanıcıları İçin Bilgilendirme

Trnet Teknoloji hizmetlerini kuruluşlara sunmayı amaçlamaktadır. Trnet Teknoloji'nin web sitesini kullanımınız, varsa kuruluşunuzun politikalarına tabi olabilir. Kuruluşunuz Trnet Teknoloji'nin web sitesini kullanımınızı yönetiyorsa, lütfen gizlilik sorgularınızı yöneticinize yönlendirin. Trnet Teknoloji, müşterilerimizin bu gizlilik bildiriminde belirtilenlerden farklı olabilecek gizlilik veya güvenlik uygulamalarından sorumlu değildir.

Kişisel Verilerin Güvenliği

Kişisel verilerinizi yetkisiz erişime, kullanıma veya ifşaya karşı korumaya yardımcı olmak için çeşitli güvenlik teknolojileri ve prosedürleri kullanıyoruz. Örneğin, sağladığınız kişisel verileri sınırlı erişime sahip ve kontrollü tesislerde bulunan bilgisayar sistemlerinde saklarız.

Kişisel Verileri Saklama Süresi

Trnet Teknoloji, talep ettiğiniz hizmetleri ve geri bildirimi sağlamak veya sözleşmelerimizi yürürlüğe koymak, yasal yükümlülüklerimize uymak gibi diğer temel amaçlar için kişisel verileri gerektiği kadar saklar. Bu ihtiyaçlar farklı veri türleri için değişebileceğinden, gerçek saklama süreleri değişebilir. Saklama sürelerini belirlemek için kullanılan kriterler şunları içerir:

  • Kişisel veriler hassas türde midir? Eğer öyleyse, kısaltılmış bir tutma süresi genellikle beş yıla kadar olan uygun olacaktır.
  • Trnet Teknoloji, verileri tutmak için yasal, sözleşmeye dayalı veya benzer bir yükümlülüğe tabi mi? Örnekler, geçerli yargı alanındaki zorunlu veri saklama yasalarını, bir soruşturmayla ilgili verileri korumak için devlet emirlerini veya dava amacıyla saklanması gereken verileri içerebilir.

Gizlilik Politikası Değişiklikleri

Şartlarını değiştirmek veya müşteri geri bildirimlerini yansıtmak için gerektiğinde bu gizlilik bildirimini güncelleyeceğiz. Bu ifadede değişiklik yaptığımızda, ifadenin üst kısmındaki "son güncelleme" tarihini revize edeceğiz. İfadede önemli değişiklikler varsa, söz konusu değişikliklerin yürürlüğe girmeden önce belirgin bir şekilde bildirimde bulunarak veya size doğrudan bir bildirim göndererek sizi bilgilendireceğiz.

İletişim Kanalları

İletişim Kanalları Bizimle ile ilgili bir gizlilik endişeniz, şikayetiniz veya sorunuz varsa, lütfen trnet@trnetteknoloji.com adresinden bize e-posta gönderin. 30 gün içinde cevap vereceğiz.